Tips for bilkjøp

Det er mange feller man kan gå i når man skal kjøpe bil, og det er det nok mange som har fått smertelige erfaringer med. I denne artikkelen får du noen gode råd som sørger for at du unngår de verste blemmene.

Legg følelser til side
Å kjøpe bil er dyrt og det går gjerne flere hundre tusen kroner med, og da er det om å gjøre å ikke la seg styre av følelsene. Det er lett å bli blendet av en flott og blank bil som står i utstillingslokalet, men er dette virkelig den bilen du har behov for? Bruk tester på nett, sjekk kvalitet og sikkerhet og bit deg merke i servicen du blir møtt med. Sammenlign biler og kom godt forberedt inn i butikken – denne jobben er det kun du som kan gjøre, og selgeren bryr seg kun om én ting: å selge bil.

Testkjøring er viktig
Når du skal kjøpe bil er prøvekjøringen noe av det aller viktigste du gjør, uansett hvor bra bilen ser ut der den står i utstillingslokalet eller hvor bra den ser ut i de glansede brosjyrene. Prøvekjøringen vil kjapt avdekke om dette er den bilen dere er ute etter, og her snakker vi om plass, setekomfort, kjøreegenskaper etc.

Press prisen ned
Prisen som står i bilvinduet er ikke den som gjelder! Før du går i butikken for å se på den modellen du har tenkt det skal du gå på internett for å kartlegge prisen. Ta gjerne med deg en liste i butikken og vis selgeren at de opererer med for høye priser. Ikke slå til på første og beste tilbud, men finn et alternativ som du kan presse butikken med. Oppsøk også gjerne andre bilforhandlere og spør dem om hva en bil som det du er ute etter er verdt i innbytte. Dette vil gi deg en klar indikasjon på hva bilforhandleren har betalt for bilen du er ute etter.

Ute etter finansiering til bilkjøpet? Les mer her.