Ta et miljøvalg

Etter vår mening er tiden nå inne for å begynne å gjøre et bevisst miljømessig valg når du skal handle bil, og det vi tenker på er naturligvis nullutslipp-valget – altså rett og slett å velge elbil neste gang du skal oppgradere bilparken din.

Utvalget av elbiler har nå blitt så bra at det egentlig ikke er noen grunn til å fortsette med fossilt drivstoff, men hvis du absolutt ønsker å ha en slik ‘gammeldags’ bil eller rett og slett har behov for én, så anbefaler vi på det aller sterkeste at bil nr. 2 er en nullutslippsbil. Man kan for eksempel ha en bil med fossilt drivstoff til langkjøring eller sleping av campingvogn, mens man bruker elbilen til og fra jobb eller når man skal ut på småturer. Dette er gode miljømessige valg som vil påvirke lokalmiljøet på en meget positiv måte.

Det er dessuten billig å velge elbil ettersom man slipper unna en hel del utgifter. Husk også på at det er iverksatt veipakker over hele landet og at disse i stor grad skal bompengefinansieres. Har man elbil slipper man unna bompengene og i løpet av noen år så blir dette fort dugelige summer – det skal være sikkert og visst.

Spesielt i bynære områder anbefaler vi at man velger elbiler ettersom det ofte er knyttetstore problemer til luftforurensning der, og i Oslo har det blant annet blitt så ekstremt at man enkelte dager ikke har lov til å kjøre dieselbiler langs veiene. Dette medfører naturligvis en hel del plunder for bileierne og da er det enkelt og greit bare å bytte til elektrisk ettersom man da slipper unna disse problemene.

Det skal lønne seg å velge miljøvennlig og vi håper at det fortsatt vil legges økonomiske føringer slik at enda flere får muligheten til å kaste seg på den grønne bølgen som etter hvert vil komme til å bli nødvendig.

Vår anbefaling er imidlertid klar: velg grønt når du skal kjøpe bil, og husk at det er mange modeller å velge mellom der ute.