Sommerbuffer til bil

Det er utrolig mange nordmenn som legger ut langs veiene nå i sommermånedene for å feriere – enten med campingvogn, bobil eller løsrepet, som man kaller det for.

Veien går gjerne over grensen til Sverige, men mange ferierer også hjemme i Norge eller kjører sørover mot kontinentet. Uansett hvilken rute du velger er det én ting du alltid må tenke på: du kan komme til å oppleve problemer med bilen din i en eller annen form, og da kan det være kjekt at du har en liten sommerferiebuffer i bakhånd slik at du kan ta hånd om umiddelbare utgifter som måtte komme til å dukke opp.

Som regel ordner det seg i forbindelse med forsikring og slikt, men plutselig har du bruk for et nytt dekk eller noe annet, og da er det greit å kunne cashe det ut så raskt som mulig og dermed få problemet ut av verden på enklest mulige måte. Det handler kort og godt om å være forberedt på det uforutsette – alt kan nemlig skje!

Som du kan lese i artikkelen vi har linket til så er kontinuerlig vedlikehold og service av bilen viktig, og hvis du er en av de mange som hopper over disse servicene er det ekstra viktig at du har denne bilbufferen på plass når ferien står for tur.

Men; gjør noen smarte ting før du drar. Skift gjerne oljefilteret, sjekk bremsene og bytt olje. Slike ting er enkelt og ganske billig, og du trenger ikke å gjennomføre store reparasjoner. Det er imidlertid kjedelig å være på tur ned en fjellovergang også oppdager du at bremsene dine plutselig streiker og du har en bil like foran deg. Da er gode råd nokså dyre, og da kan den lille sjekken i forkant av ferieturen bli nokså billig sammenlignet med resultatet av et sammenstøt. Ja, du har forsikring, men forsikringen vil bli dyrere som følge av uhell.

Dette er et regnestykke som vil ende i minus, og husk at bilhold er dyrt uansett hvordan du vrir og vender på det.