Forventninger!

Det skjer utrolig mye i bilbransjen nå om dagen og utfasingen av biler med fossilt drivstoff er en vei man såvidt har begynt å gå – hvis vi skal være ærlig. Men stien er påbegynt det er helt sikkert, og en eller annen gang vil bilparken kanskje bli utslippsfri og i hvert fall i større grad enn hva den er i dag.

Spørsmålet er om det er el-bilene som skal berge showet eller om det blir noe annet. Med ‘noe annet’ tenker jeg først og fremst på hydrogenbiler som faktisk har nullutslipp og som bare produserer vann som biprodukt når de ferdes langs veiene. Tanken er spennende og det å fått en utslippsfri bilpark hadde rett og slett vært fantastisk. Det er jo mange ting som argumenterer mot dette og en av tingene er jo for eksempel de som kjører campingvogner. I slike tilfeller vil utslippsfrie biler være ubrukelige slik som situasjonen er i dag, men man vet jo aldri hva som hender i fremtiden.

Kanskje vil rekkevidden og styrken på bilene bli noe helt annet enn hva de er i dag? Det vi vet er at bransjen er spennende og at det kanskje kan være smart å investere innenfor disse segmentene – for at det vil komme revolusjonerende ting derifra er vi helt sikre på.

Det er mange som allerede har begynt å posisjonere seg i hydrogenbransjen og dette er jo utrolig spennende. Tenk om hydrogenbiler blir det neste store og at du sitter med en posisjon i et hydrogenselskap? Da kan det hende du har en lys fremtid i møte for alt du vet.

Uansett hva fremtiden bringer på bilfronten så er vi sikker på at nullutslipp er det store målet. Dette er en tanke som nå er så godt plantet i bransjen at den aldri vil forsvinne eller dø ut – og det samme gjelder for oss kunder som skal kjøpe bilene. Vi også stille krav til produsentene om en grønnere bilpark, og da har de nemlig bare ett valg: nemlig å levere!