Campingvogn og bobil

Campingvogn og bobil er to høyt foretrukne ferierings-og fritidssysler her til lands, og i disse tider begynner virkelig veiene å fylles opp av flotte doninger av ulike slag. Vi skal her se litt nærmere på de forskjellige vognene som finnes.

Campingvognlivet i Norge har bestandig vært populært og har vært noe nordmenn har drevet med i utstrakt form i flere tiår. Mange som vokste opp på 60-, 70- og 80-tallet husker nok de mange turene man hadde over grensen til Sverige og til det deilige badevannet i Bottenviken. Tro imidlertid ikke at denne trenden er over og i løpet av det siste tiåret har det skjedd en revolusjon både på vognfronten og på campingplassene!

Når man skal kjøpe vogn er utvalget veldig stort og det sammen kan man si om finansieringsalternativene – forhandlerne hjelper deg mer enn gjerne med alt! Utvalget vil kunne tilpasses hver enestes ønske og du finner vogner som har sengeplasser til opptil 6 mennesker uten at man behøver å slå ned hovedsalongen! Da snakker vi naturligvis om vogner av en viss størrelse, det må sies, og det er jo ikke alle som er komfortable med å kjøre slike doninger.

Vi anbefaler derfor at du kartlegger de behovene du har: hvor mange soveplasser er det behov for? Ønsker du å unngå å slå opp hovedsalongen? Vil du har fortelt med vognen? Hvilket type varmesystem er det du vil ha? Hvor tung skal vognen være og hvor mye har du lov til å dra med ditt førerkort? Det er som du skjønner en masse hensyn å ta når man skal kjøpe seg en campingvogn og har du klarlagt disse har du kommet godt på vei.

Deretter er du nødt til å sjekke ut en vogn før du kjøper den, naturligvis. Hvordan er det å sitte på toalettet? Er det trangt, er det vanskelig å bevege seg der? Hvordan er kjøleskapet – er det et høyt eller et halvt kjøleskap? Hvilket behov du har her vil være avhengig av hvor mange som drar på tur. Har vognen stekeovn og er dette noe du har behov for? Er det parabolantenne inkludert? Ønsker du dette?

Det er ting å tenke på og det kan være smart å ha med seg en venn eller familiemedlem som har erfaring med vognlivet og som vet hvor skoen kan trykke hen. Det er fort gjort å se seg blind på både utseende og pris, men det kanskje aller viktigste med en campingvogn er at den er funksjonell og at den har løsninger som gjør at den fungerer godt for deg og din familie. Du må derfor ikke forhaste deg til en beslutning ettersom det er en kostbar investering du skal gjøre.