Bilkjøp med betalingsanmerkning

At det er mange som har betalingsanmerkning i Norge er en kjent sak, og ettersom vi er veldig glade i å låne penger er kanskje ikke dette faktum så altfor rart. Men nå er det slik at det kan ta tid å bli kvitt en betalingsanmerkning, og hvor lang tid det tar vil være helt avhengig av hvor stor gjeldsposten man har fått anmerkningen for er.

Når man da har behov for et annet lån, som for eksempel til å kjøpe en ny bil eller for å få fikset den man allerede har, så kan man møte store problemer i bankene. Eller for å si det på en annen måte: man vil møte store problemer hos de aller fleste bankene. Allikevel må vi få lov til å tenne et lite håp: det finnes noen hederlige unntak. I Norge har vi en bank som heter Bluestep, og dette er en bank som har spesialisert seg på mennesker som har betalingsanmerkning men som allikevel har et stort behov for å låne penger. Lånebehovet kan være særdeles reelt og legitimt, men med anmerkning vil det allikevel være nærmest umulig å få det – selv om man har strammet opp økonomien og blitt en god betaler.

Bluestep gir søkeren en mulighet til å få seg et lån, men banken er da avhengig av at man må stille med en sikkerhet for de pengene man skal låne – og her er det sikkerhet i bolig eller i fritidsbolig som gjelder. Man ser på forskjellige faktorer i økonomien til søkeren, men ting som antall anmerkninger samt hvor gamle disse anmerkningene er er avgjørende for om søknaden innvilges eller ikke. Jo bedre ‘forholdene’ er jo bedre vilkår kan man få. Det gis naturligvis ingen garantier men det man garanterer er at man skal få en seriøs vurdering av søknaden uansett. Har man en sikkerhet å stille med så er det altså muligheter for at man kan skaffe seg et lån – selv om man har betalingsanmerkning.