Bildeler på nett

Du er kanskje en liten mekkemikkel som er glad i å skru på bilen din selv? Da er du kanskje også påpasselig med å bestille bildelene dine på nett? Dette er veldig smart ettersom det er mye penger å spare på akkurat dette, men i denne forbindelse er det imidlertid noen småting du må huske på.

Bildeler kan ofte være kostbare og hvor mye man må ut med varierer jo selvsagt, men at det kan bli dyrt er ikke så veldig sjeldent. Man bestiller som regel via en nettside og gjør opp for seg før man logger seg ut. Man har dermed forhåndsbetalt kanskje en betydelig sum for delene og blitt trukket fra kontoen. Har du tenkt på hva som kan skje da hvis forhandleren går konkurs før den har fått sendt delene avgårde til deg? Da risikerer du at pengene dine er tapt.

Unntaket er hvis du har brukt kredittkort til å betale med. Ved å benytte deg av dette kortet er du beskyttet av Finansavtaleloven og ved en eventuell konkurs får du pengene refundert av banken. Først må du imidlertid rette et krav mot konkursboet, men dette kravet blir etter alle solemerker ikke fulgt ettersom storkreditorene skal ha sin del av kaken først. Dermed blir det lite igjen til den vanlige kunden, og hvis man har brukt et vanlig debetkort er altså pengene tapt.

Slik er det, og det er derfor det er så viktig at du tenker deg godt om!