Å lease bil

Ønsker du å ha muligheten til å kjøre nybil så ofte som mulig og er en av dem som bytter bil relativt ofte? Da kan det kanskje være en idé å tenke litt på å lease en bil.

Å kjøpe ny bil som man bytter ut hvert tredje år kan være en kostbar affære og det er flere grunner til det. Billån koster ofte en god del og dette gjelder spesielt hvis man ikke har 30% egenkapital. Banker tilbyr som regel den beste renten kun i disse tilfellene, og for en bil til flere hundre tusen kroner kan dette bli ganske betydelige beløp.

Når vi også vet at nybilen har det største verdifallet de første 3-4 årene sier det seg selv at dette er dårlig økonomi over tid. Så, i korttekst: hvis du er en av dem som bytter bil ofte og som foretrekker det bør du kanskje vurdere andre alternativer. Noe av det som søkes mest på i Google når det kommer til akkurat dette er ‘leasing bil‘, og da er vi inne på noe. Å lease bil er noe som har blitt veldig populært her til lands, og akkurat det er ikke så veldig rart.

Med å lease inngår man en slags leieavtale om en nybil og denne bilen får man da bruksrett over i en gitt periode, som regel på 3 år. Man kan kanskje betegne det som en gylden middelvei mellom å eie og å leie og vis man som sagt bytter bil ofte er dette noe man burde vurdere på det sterkeste.

Man betaler et startbeløp, et etableringsgebyr og en månedelig kostnad som løper gjennom hele leieperioden, og kostnadene dette gir vil være forskjellig fra situasjon til situasjon. Det kommer blant annet an på hva som er nybilprisen på bilen du ønsker å lease, hvor stort startbeløp du legger på bordet samt andre ting som for eksempel beregnet verdifall i løpet av leasing-perioden.

Sjekk litt rundt på nettet for å se om du finner mer informasjon og les noen artikler som kan være med på å gi deg mer informasjon om dette temaet. Hvis du også prøver å sammenligne kostnadene det gir ved å kjøpe ny bil hvert tredje år fremfor å lease, så kan det hende du får deg en positiv overraskelse når det kommer til leasing.