Å elske en bil

Ja, er det mulig? Er det virkelig mulig å nærmest ha et kjærlighetsforhold til en bil? Vi tror det, altså, og det finnes nok av bevis på at dette er tilfelle for mange bilentusiaster der ute.

Ofte er det slik at man har et svart/hvitt forhold til bilen, og mens noen ser på bilen som sin store hobby og interesse, ser andre på bilen simpelthen bare som et fremkomstmiddel. For sistnevnte gruppe er vask, polering og støvsuging noe man gjør kanskje én gang i året, mens de som har bilen som hobby sørger for å holde kjerra glinsende ren til enhver tid!

Motpoler med andre ord, og dette er helt naturlig. Bilinteressen i verden er stor og det er noe spesielt med bilentusiastene og deres forhold til biler. Noen legger sin elsk på et spesielt bilmerke, mens andre her en helt spesiell modell som de foretrekker. Noen foretrekker røde biler mens andre foretrekker kabrioleter.

Men; det er ikke alle som skriver om sin store bilkjærlighet på sin egen nettside, og her for noen dager siden snublet vi over en side som med all tydelighet viser hvor sterke følelser man kan ha for et spesielt bilmerke. Og det er ikke et hvilket som helst bilmerke – det er et som du aldri kunne tenke deg til: nemlig Saab!

Siden, som du finner her, er rett og slett en studie i kjærlighet til bil, entusiasme, engasjement og forpliktelse samt lojalitet. Dette virker som et menneske som virkelig har gitt seg helt over til bilmerket og det er rett og slett fascinerende lesning – det er ikke annet å si. Men forstår vi ham? Ja, på en måte gjør vi jo det.

Og å elske sin bil må man jo naturligvis få lov til!

Jag vet inte om jag är smått galen som känner detta, men är det inte så att vi faktist har ett förhållande med Saab? Genom åren som gått har vi gemensamt stått vid Saabs sida genom framgång, motgång, sorg, glädje, besvikelser, hopp och löften. Känslan som alltid är bestående är glädjen och stoltheten bland Saabfolket, viljan att bevara historia, passionen, bilarna och känslorna. Det hela är ganska fantastiskt, och det är väldigt likt ett förhållande enligt min mening.